De bekendste chocoladewinkels van Antwerpen

Geplaatst op 21-12-2022

Antwerpen is een stad die bekend staat om haar prachtige historische gebouwen, haar culturele bezienswaardigheden en haar heerlijke chocolade. De stad heeft een lange geschiedenis als centrum van de chocoladeindustrie en heeft daarom talloze chocoladewinkels waar bezoekers terecht kunnen voor de beste chocolade van de stad. In dit artikel geven we een overzicht van de bekendste chocoladewinkels van Antwerpen.

  1. Neuhaus

Neuhaus is een van de oudste en meest bekende chocoladewinkels van Antwerpen. De winkel werd opgericht in 1857 door Jean Neuhaus II, die de eerste chocoladetabletjes met een vulling van marsepein introduceerde. De winkel is gevestigd in het hart van de stad, op de Meir, en biedt een ruime selectie van chocoladetabletjes, pralines en andere chocoladelekkernijen.

  1. Godiva

Godiva is een andere populaire chocoladewinkel in Antwerpen. De winkel werd opgericht in 1926 en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk. Godiva is gevestigd op de Meir en biedt een ruime selectie van chocoladetabletjes, truffels en andere chocoladelekkernijen.

  1. Chocolaterie de Place

Chocolaterie de Place is een kleine, gezellige chocoladewinkel in het centrum van Antwerpen. De winkel biedt een ruime selectie van chocoladetabletjes en pralines, gemaakt van de beste chocolade van de stad. De winkel is ook bekend om haar ambachtelijke chocolade, die met de hand wordt gemaakt volgens traditioneel vakmanschap.

  1. Wittamer

Wittamer is een andere bekende chocoladewinkel in Antwerpen. De winkel werd opgericht in 1910 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire chocoladewinkels van de stad. Wittamer is gevestigd op de Meir en biedt een ruime selectie van chocoladetabletjes, pralines en andere chocoladelekkernijen, gemaakt van de beste chocolade van de stad.

  1. Chocolaterie Guylian

Chocolaterie Guylian is een andere bekende chocoladewinkel in Antwerpen. De winkel werd opgericht in 1967 en is gevestigd in het hart van de stad.